top of page

Wat is V.A.S. techniek?

Paul Nogier was een arts gespecialiseerd in acupunctuur, meer specifiek ooracupunctuur. Hij is de grondlegger van "auriculotherapie" (westerse ooracupunctuur).

Hij ontdekte dat door aanraking van verschillende dermatomen op het lichaam een verandering in de pols tot gevolg had. Dit is wat we nu noemen het "Vasculair Autonoom Signaal", kortweg V.A.S..

Middels een "puntdetector" sporen we de energiepunten op, hier reageert de pols op.

Daarnaast zijn er grote en kleine regelsystemen in ons lichaam. In de westerse traditie heb je het dan over het zenuwstelsel en het hormonale stelsel. In de oosterse traditie komen daar de energievelden en chakra's bij. Meet- en regelsystemen die niet alleen fysiek, maar ook op energetisch- en bewustzijnsniveau bezig zijn.

Via de chakra's komen we bij energie en emotie. Alles ontstaat uit energie. Hier gaat het b.v. om longenergie-ademhalen-longen. Exact andersom geredeneerd dan de gebruikelijke westerse volgorde. Als er verstoringen zijn in de energievelden, dan heeft gevolgen voor je emoties en als gevolg daarvan voor je organen. Zo is alles met elkaar verbonden en van invloed op elkaar.

Door dit te ontrafelen, gaan we richting de oplossing, nl. het versterken van het zelfhelend vermogen en het immuunsysteem van het lichaam. 

bottom of page